Inlocuitorul perfect pentru drojdie, maia din grau Einkorn este alegerea ideala pentru un aluat sanatos si gustos. Faina de einkorn este pusa la fermentat impreuna cu acidul lactic si drojdia (doar prima fermentare, dupa aceasta maia se poate utiliza de la un aluat la altul asa cum este), iar dupa 5-10 zile se formeaza maia. Aceasta este apoi uscata.
Ingrediente: faina integrala de GRAU EINKORN*, concentrat de ferment de EINKORN*, drojdie.
*din agricultrua ecologica
Alergeni: Vezi ingrediente cu majuscule (contine gluten).
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1501Kj/ 355Kcal
Grasimi: 2.8g din care saturate 0.42g
Carbohidrati: 67.7g din care zaharuri 0.35g
Proteine: 11.4g
Fibre: 6.6g
Saruri: <0.005g
Mod de folosire:
Pasul 1: intr-un vas se amesteca continutul unui plic cu 500g faina, 10g de sare si 500ml de apa;
Pasul 2: aluatul se lasa la dospit, la temperatura camerei, timp de 4-12 ore intr-un vas acoperit;
Pasul 3: puneti aluatul intr-o tava de copt;
Pasul 4: coaceti painea intr-un cuptorpreincalzit la 180°C timp de 60 de minute, Apoi scoateti-o din tava si lasati-o sa se raceasca.
Conditii de pastrare: A se pastra intr-un loc uscat si racoros, in ambalaj bine inchis.
Agricultura UE
Gramaj: 100g (2 buc x 50g)
.