O cutie contine 3 plicuri a cate 5g
Prepara-ti singur acasa iaurt vegan cu ajutorul culturilor pentru iaurt vegan de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.
Ingrediente plic culturi de iaurt vegan: dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus NCFM, Bifidobacterium lactis HNO19TM
*din agricultura ecologica
Valori nutritionale/100g:
Energie: 1530kj / 366 kcal
Grasimi: 0g din care saturate 0g
Glucide: 90g din care zaharuri: 90g
Proteine: 0g
Sare: 0g
Mai jos un exemplu de preparare iaurt din lapte de soia:
Pentru a prepara iaurtul vegan, avem nevoie de:
-1 pliculet de 5g de culturi pentru iart vegan
-750 ml lapte de soia
-1 borcan de stricla cu capac ce inchide ermetic
-1 vas special pentru facut iaurt din inox cu pereti dubli si capac ermetic (arata ca un termos mai mare). Daca aveti aparat de facut iaurt, atunci urmati instructiunile aparatului.
Pasul 1: Puneti laptele de soia intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.
Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.
Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 10 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.
Pasul 4: Dupa 10 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.
Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider.
Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv. Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.
Sfat: daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia, atunci la Pasul 1 adaugati si 100g de amidon de orez sau tapioca. Laptele de soia lucreaza foarte bine si nu e nevoie de agent de ingrosare, insa daca folositi alt lapte vegetal (de ex. orez, ovaz, migdale, caju, etc) este nevoie sa adaugati si amidonul. Alternativ puteti folosi si agar agar (evident nu 100g, cititi instructiunile de pe agar agar).
Fabricat in Germania
.